Medlemssoversikt.

Klubben har for tiden ca 100 medlemmer.

Disse fordeler seg på     12 % alder 19 - 25 år

                                     36 % alder 26 - 35 år

                                     24 % alder 36 - 50 år

                                     28 % alder 51 - 75 år

 

Klubben har 94 % mannlige medlemmer.

 

Antall medlemmer har utviklet seg ujevnt i løpet av de år klubben har bestått, fra begynnelsen og opp mot midten av 1980-tallet hadde man en jevn utvikling opp til ca 120 - 130 medlemmer.

Senere stagnerte klubben noe, delvis som en følge av interne stridigheter omkring sportslige spørsmål og satsing på konkurranseformer. I korte trekk var spørsmålet for og i mot å tillate magnum-våpen innen klubben og på banen, og satsing på luftvåpen. Endel av medlemmene forlot klubben i protest mot at klubben skulle begrense sin aktivitet mer enn det myndighetene krevde. 

Dette førte til både positivt og negativt, på den positive sida til historien, hører at Agdenes Pistolkubb ble opprettet med tidligere Orkla-skyttere som drivkraft. I de første årene kalte man Agdenes for "magnumklubben".... På den negative sida hører at det ble opprettet flere og delvis konkurrerende klubber på Orkanger, noe som skapte unødige diskusjoner og oppsplitting av kreftene - positivt her var imidlertid at de konkurrerende klubbene sto i spissen for å få i gang vellykkede arrangementer , Sabotørstevnet er mest kjent, Orkla-serien fikk også positiv oppmerksomhet.

I pakt med flere og flere innstramminger fra myndighetenes side, har skytterne i dalen nå kommet til at tiden er overmoden for å samle kreftene, og det naturlige sentret framover skal være Orkla pistolklubb, som har resursser og en ledelse som er positiv til all aktivitet.

I dag ligger medlemstallet rundt 100, med en svak stigning i den senere tiden. I dag er ledelsen samlet og enige i sportslige spørsmål, det er enighet om at alle grupper innen klubben skal gies lik anledning til å utvikle seg, etter den interesse ulike aktiviteter vekker.
Man har merket seg en stigende tilslutning fra yngre kvinnelige medlemmer, dette ser en som en stor fordel, i en mer og mer skytterfiendtlig verden.
Gamle medlemmer som forlot klubben under en tidligere og mer restriktiv ledelse, ser ut til å komme tilbake.

Forholdet til moderklubben, Orkla skytterlag, og den andre baneeieren, Svorkmo Skytterlag har vært godt opp gjennom årene, selv om det har forekommet mindre episoder, de fleste bunnet på misforståelser.

I dag er forholdet til skytterlag og ikke minst grunneier på baneanlegget på Hongslo bedre enn på mange, mange år og klubben ser fremtiden relativt lyst i møte.

 


Revidert: 30 mars 2003 .